Grote klopjacht op voortvluchtige automobilist in Roermond

Print

Afbeelding: David Dunnaway

De politie heeft vrijdagavond in Roermond een klopjacht gehouden op een voortvluchtige automobilist.

In en rondom en Retailpark waren een hoop agenten op de been, ook cirkelde er een helikopter boven het winkelcentrum. 

Valse kentekenplaten
De man die door de politie werd gezocht, ging er eerder op de dag vandoor bij een controle in Dordrecht. Agenten wilden de man staande houden omdat zijn auto was voorzien van valse kentekenplaten. Daarop volgde een achtervolging door Nederland en Duitsland, die eindigde in Roermond.

Afgesleept
De verdachte liet zijn auto achter in de parkeergarage van het Retailpark en nam vervolgens de benen. Ondanks een zoektocht van enkele uren, waarbij een helikopter en speurhonden werden ingezet, wist de man te ontkomen. De politie heeft geen idee in welke richting hij gevlucht is. 

De auto van de man, een zwarte BMW met Belgisch kenteken, is door de politie in beslag genomen en wordt onderzocht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen