U2 neemt nieuwe videoclip op in Amsterdam

Print
U2 neemt nieuwe videoclip op in Amsterdam

Bono (R) en The Edge op archiefbeeld. Afbeelding: AFP/Kevin Winter

Rockband U2 neemt vrijdagavond een nieuwe videoclip op in Amsterdam. In de Gashouder, onderdeel van de Westergasfabriek, is de Ierse band sinds het einde van de middag bezig met opnames.

Alle bandleden – Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen – zijn aanwezig.

Songs of Experience
De formatie landde halverwege de middag met zijn eigen vliegtuig op Schiphol. U2 is in ons land voor twee concerten in de Amsterdam zaterdag en zondag. Voor welk nummer de beelden bedoeld zijn is niet duidelijk. U2 is al enige tijd bezig met afmaken van het album Songs of Experience. Daarop komt in elk geval de song The Little Things That Give You Away, die de band deze dagen af en toe live speelt tijdens de Joshua Tree-tournee. 

Fans
Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen werden bij de Gashouder opgewacht door een grote groep fans die vervolgens beelden van hun helden op sociale media zetten. Bono nam de tijd om met een enkeling een kort praatje te maken. De bandleden gaven een paar handtekeningen en stonden een handvol selfies toe. 

Er waren ook circa tweehonderd figuranten ingehuurd. Die woonden, aldus één van de aanwezigen, een optreden bij dat werd geregistreerd. Mogelijk worden die beelden gebruikt voor de clip.
 

 

Bono heeft er al zin in! Dag te vroeg, maar kan gebeuren #milkshake #U2 #bono #feestje

Een bericht gedeeld door Tim Veerwater (@timveer) op