Man ontkomt na levensgevaarlijke achtervolging door politiemacht

Print
Man ontkomt na levensgevaarlijke achtervolging door politiemacht

De politie doet onderzoek bij de auto waarin de verdachte reed. Afbeelding: David Dunnaway

De automobilist die vrijdagavond door een grote politiemacht werd gezocht in Roermond, is ontkomen.

De man wist zich na een urenlange klopjacht in de parkeergarage van het Retailpark aan het zicht van de politie te onttrekken en te vluchten. De zoektocht werd daarop gestaakt. 

240 kilometer per uur
Aan de zoekactie in Roermond ging een levensgevaarlijke achtervolging door delen van Nederland en Duitsland vooraf. Die begon nadat de politie in Dordrecht de man wilde controleren omdat zijn zwarte BMW was voorzien van valse kentekenplaten. De automobilist ging er daarop met hoge snelheid vandoor. In de achtervolging werden snelheden van wel 240 kilometer per uur gehaald. Ook scheurde de man met ongeveer 180 kilometer per uur over de vluchtstrook langs een file. 

Helikopter
Een politiehelikopter werd ingezet om de auto vanuit de lucht te volgen. Toen de automobilist via Duitsland in Roermond was beland, liet hij zijn auto achter in de parkeergarage van het Retailpark. Daar liep de zoektocht ten einde. 

Paspoort
De zwarte BMW is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Opvallend genoeg werd in de wagen een paspoort gevonden. Of dat ook het identiteitsbewijs van de automobilist is, is niet duidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →