Fortuna behoudt ongeslagen oefenstatus tegen Al Jazira

Print
Fortuna behoudt ongeslagen oefenstatus tegen Al Jazira

Afbeelding: Archief ANP

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond ook tegen het Al Jazira van Henk ten Cate de ongeslagen oefenstatus overeind weten te houden. Op de velden van Sportclub Susteren werd het 3-2 tegen de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten die in Nederland op trainingskamp is.

Al na een paar minuten kwam Fortuna op voorsprong dankzij een treffer van Luc Tinnemans. Hoewel de felheid in het spel van de Sittardenaren in de loop van de eerste helft wat wegzakte, was het met nog een minuut of vijf voor rust Lisandro Semedo die Fortuna op 2-0 bracht.

Rode kaart
Meteen daarna kreeg de scheidsrechter het stevig aan de stok met een speler van Al Jazira en besloot de arbiter na een rode kaart tot een vervroegde rust. De ploeg van trainer Henk ten Cate moest daardoor in het tweede bedrijf met tien man verder. Het was desondanks Al Jazira dat slechts enkele minuten in de tweede helft de stand op 2-1 bracht. Maar Finn Stokkers hestelde even later de voorsprong voor Fortuna alweer: 3-1.

Wissels
Na een uur speler werden bij Fortuna maar liefst negen spelers gewisseld. Daarna ging het tempo bij de Sittardenaren meteen fors omhoog, maar tot doelpunten leidde dat niet meer. Enkele minuten voor tijd was het Al Jazira dat scoorde en de 3-2 eindstand op het bord zette.