Lidl bouwt megamagazijn in Limburg, werkgelegenheid voor honderden mensen

Print
Lidl bouwt megamagazijn in Limburg, werkgelegenheid voor honderden mensen

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

De Duitse supermarktketen Lidl vestigt een distributiecentrum op Trade Port Noord, onderdeel van Greenport in Venlo.

Vanuit deze plek wil de prijsvechter een deel van zijn klanten bedienen die in het recent geopende webwarenhuis van Lidl shoppen. In het megamagazijn zal werkgelegenheid voor honderden mensen ontstaan. Dat bevestigen meerdere betrouwbare bronnen. Lidl Nederland verwijst naar de Duitse woordvoerder van het concern, "omdat het een internationaal project betreft en wij geen opdrachtgever zijn." Lidl in Duitsland reageert niet op vragen van De Limburger.

Webshops
Lidl heeft afgelopen tijd in Nederland, Duitsland en België webshops geopend die geen etenswaren aanbieden, maar spullen als boorhamers en kokerrokjes. Op termijn zal het assortiment worden uitgebreid. Lidl betrekt een megamagazijn aan de Greenportlane (N295) dat momenteel in aanbouw is, naast het grote distributiecentrum van Michael Kors.

Honderden banen
In totaal realiseren de bouwers in twee fases zeven hectare magazijnruimte, veertien voetbalvelden groot. De eerste fase zal in oktober-november klaar zijn, waarna ze snel aan de tweede fase beginnen. Volgens bronnen zouden in het magazijn drie- tot vierhonderd mensen als bijvoorbeeld orderpicker en magazijnmedewerker aan de slag kunnen. Daarnaast gaat er een onbekend aantal mensen op kantoor werken. "Er is veel kantoorruimte ingericht", volgens een insider.

Duitse markt
Ter vergelijking: in Oud-Gastel bij Roosendaal opent Lidl volgend jaar een distributiecentrum voor e-commerce van zes hectare dat werkgelegenheid aan 1200 mensen biedt. Volgens een ingewijde zal Lidl vanuit Venlo zijn webshopklanten in een deel van Oost-Nederland en een deel van de Duitse markt beleveren.

Gedeputeerde Twan Beurskens reageert opgetogen op het nieuws. "Lidl is een wereldmerk. De nieuwe vestiging geeft aan dat Limburg, de regio Venlo, zich heeft ontwikkeld tot een Europees centrum voor e-commerce."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee