Schimmert en GFO maken het spannend op WMC

Print
Schimmert en GFO maken het spannend op WMC

Afbeelding: Fanfare Kempenbloei Achel

Fanfare Kempenbloei Achel is wereldkampioen in de concertafdeling fanfare. Dat werd zaterdagavond vier minuten voor middernacht duidelijk toen artistiek directeur Harrie Reumkens van het WMC de punten bekend maakte.

Het bleef lang spannend in de Rodahal in Kerkrade. Nadat twee Franse harmonieën hadden laten zien dat ze niets hebben begrepen van de WMC-intentie op zoek te gaan naar de X-factor, speelde zowel het Gelders Fanfare Orkest (95,85) als Fanfare St. Caecilia uit Schmimmert (95,80) een verrassend sterk programma.

Beiden met hulp van een geweldige Limburgse zangeres, respectievelijk Fenna Ograjensek en Suzan Seegers. Waar Kempenbloei uit Achel lang onaantastbaar leek, begonnen de ‘kenners’ toch te twijfelen. Totdat vlak voor de laatste WMC-dag de jury het finale verdict velde.

Lees maandag in de krant uitgebreide reacties.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →