Titanenstrijd Rodastadion bereikt langzaam kookpunt

Print

Afbeelding: Peter Schols

Zondag 30 juli is aangebroken en dat betekent de laatste mars- en showoptredens in het Rodastadion van dit WMC.

Met optredens van Kunst & Genoegen uit Leiden, Pasveerkorps Leeuwarden, Advendo Sneek, de Colombiaanse Banda la musical Femenina de marcha Colegio Clemencia de Caycedo (Bogotá) en vergeet vooral de Limburgse afvaardiging van Klaroenkorps Amicitia Banholt niet die met hun mars in de hoogste divisie (world) meedoen, wordt het een mooie dag voor het publiek.

Laatste dag
Verwacht wordt dat het Rodastadion uitverkocht is deze laatste wedstrijddag. Dat zou de eerste keer tijdens deze editie zijn dat er circa 15.000 bezoekers kijken naar (inter)nationale mars en showkorpsen.

Zaterdag werd er al een WMC-titel weggegeven aan een Limburgs korps: de Drumband van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld behaalde met een spetterende mars 92 punten en mag het WMC-kampioensvaandel mee naar huis nemen.

Wellicht voor de duidelijkheid: zij zijn daarmee één van de kampioenen die het WMC deze editie verlaten. Er zijn diverse disciplines en ook twee niveaus (de eerste en de world-divisie) waarin korpsen strijden om de eerste plek.

Samengevat zijn er dus WMC-kampioenen voor:
-      mars, world divisie
-      mars, eerste divisie (deze is inmiddels gewonnen door de Gronsveldse drumband!)
-      marsparade, world divisie
-      marsparade, eerste divisie
-      show, world divisie
-      show, eerste divisie

Meerdere prijzen
Net als bij de Olympische Spelen zijn er dus meerdere kampioenen, meerdere prijzen. Daarnaast verdienen korpsen die het hoogste puntenaantal per dag winnen de dagprijs (en het daaraan gekoppelde beeldje van een gouden pauk).

Nieuw dit jaar is dat publiek via de WMC-app kan stemmen op zijn of haar favoriet, dit is alleen een symbolische eerbetoon voor de betreffende vereniging.
 
 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →