Dirigent Rouschop tóch wereldkampioen

Print
Dirigent Rouschop tóch wereldkampioen

Afbeelding: Luc Lodder

Frenk Rouschop uit St. Geertruid pakt binnen een half etmaal één mooie en één fantastische prijs. Met fanfare St. Caecilia uit Schmimmert kreeg hij 95,80 punten in de concertafdeling fanfare, slecht vijfhonderdste te weinig om daar achter Achel vice-wereldkampioen te worden.

Vanmorgen echter komen de twee laatste harmonieën in de eerste divisie niet in de buurt van de prestatie die Rouschop twee weken terug met de Volksgalm uit het Belgische Riemst neerzette, 96,08 punten.

Er wordt veel verwacht van de Koninklijke Oude Harmonie Eijsden onder leiding van Jacques Claessens, maar die blijft steken op 94,08 punten. De Sociedad Musical Santa Cecilia uit het Spaanse Requena opende de dag slordig met 89,00 punten. Harmonie St. Cecilia uit Grevenbicht-Papenhoven eindigt met 92,75 punten als vijfde.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →