Dirigent Rouschop tóch wereldkampioen

Print
Dirigent Rouschop tóch wereldkampioen

Afbeelding: Luc Lodder

Frenk Rouschop uit St. Geertruid pakt binnen een half etmaal één mooie en één fantastische prijs. Met fanfare St. Caecilia uit Schmimmert kreeg hij 95,80 punten in de concertafdeling fanfare, slecht vijfhonderdste te weinig om daar achter Achel vice-wereldkampioen te worden.

Vanmorgen echter komen de twee laatste harmonieën in de eerste divisie niet in de buurt van de prestatie die Rouschop twee weken terug met de Volksgalm uit het Belgische Riemst neerzette, 96,08 punten.

Er wordt veel verwacht van de Koninklijke Oude Harmonie Eijsden onder leiding van Jacques Claessens, maar die blijft steken op 94,08 punten. De Sociedad Musical Santa Cecilia uit het Spaanse Requena opende de dag slordig met 89,00 punten. Harmonie St. Cecilia uit Grevenbicht-Papenhoven eindigt met 92,75 punten als vijfde.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen