Advendo steelt de show, K&G zet puike mars neer

Print
Advendo steelt de show, K&G zet puike mars neer

Afbeelding: Peter Schols

Een vol stadion joelt en klapt als één man als publiekslieveling Advendo Sneek zijn marsparade op het veld tovert. Dit is WMC: onder een vriendelijk zonnetje in een goede sfeer, puike blaasmuziek en dynamische choreografie allemaal in een. Advendo is überfavoriet voor de marsparade (world divisie) waarin ze op dit moment WMC-titelverdediger zijn uit 2013. Maar eerlijk is eerlijk: Showband Takostu uit Stiens (eveneens Friesland) verraste (misschien nog wel meer) met hun dynamische, leuke marsparade. Benieuwd welk korps de jury beter vindt!

Advendo scoorde al een dikke online ‘hit’ met hun blaasmuziekversie van het liedje Narcotic van de Duitse rockformatie Liquido dat ze eerder speelden op de afterparty van de show  Armin van Buuren in de Arena. Hierin mochten ze een gastoptreden verzorgen. De marsparade van Advendo heet ‘The Countdown’, een leuk visueel effect in hun choreografie is de letterlijke countdown van cijfers die het korps afbeeldt. Van tien naar een en als climax komt de mascotte van het korps (een poppetje in de vorm van de bekende witte berenmuts) tevoorschijn.

Verdedigen
Eerder op deze wedstrijddag mocht huidig marskampioen Kunst & Genoegen uit Leiden hun titel in deze categorie verdedigen. Het stadion gunt dit grote korps duidelijk het beste aan het (slot)applaus te horen. De waardering van het publiek is niet vreemd, het Leidse korps levert kwaliteit van begin tot einde van hun routine. Zeer strakke choreografie, beginnend met een mooie trage mars en dito pas en ook muzikaal staat het geheel als een huis.

Uniformen
In hun uniformen die afgeleid zijn van het Amerikaanse marinierskorps komen de Leidenaren hun titel uit 2013 mars in de world divisie verdedigen. Ze moeten deze zondag over de 95,25 punten van de Flora Band uit Rijnsburg heen, die zaterdag de lat hoog legden met hun marsroutine in het Rodastadion. De Flora Band – die geheel in Britse stijl – hun werk presenteren, moeten thuis gekluisterd aan de livestream via (computer)schermen toekijken hoe K&G een strakke prestatie neerzet. Het wordt de UK versus de VS. Benieuwd wie de jury als winnaar kiest.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →