WMC-ontknoping in Rodahal

Print
WMC-ontknoping in Rodahal

Afbeelding: Wiel Beijer

In de Rodahal in Kerkrade staat deze zondag een muzikale clash in de harmoniewereld op het WMC-programma.

De Greune uit Wolder (Maastricht) treedt in de bomvolle muziekarena aan tegen de door velen als favoriet voor de officieuze wereldtitel getipte  Spaanse Banda Sinfonica del CIM La Armónica de Bunol.

Zelfverzekerd
Maar harmonie St. Petrus en Paulus uit Wolder vreest de concurrentie in de prestigieuze concertafdeling harmonie niet, maar treedt zelfverzekerd aan. De Maastrichtenaren worden ondersteund door veel supporters.

Toulouse
In de koningsklasse van de harmonie-orkesten zijn vandaag te kloppen de 92,6 punten die het Toulouse Wind Orchestra zaterdag veroverde. Daarmee wipten de Fransen de Zwitsers van het Sinfonisches Blasorchester uit Bern (90 punten) van de eerste plaats. Voorlopig als het aan de Greune uit Wolder ligt.

Balletstuk
Harmonie St. Petrus & Paulus maakte al meteen indruk op de toehoorders door een balletstuk in het concert in te passen. Een danser en een danseres op een klein verhoogd podium vroegen en kregen de aandacht van de kijkende luisteraars met hun dans tijdens Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky.Daarna stal klarinettist Arno Piters de show met een indrukwekkende solo in Black Dog van Scott Mc.Allister. Piters komt uit Eijsden, waar hij speelde bij Ste. Cécile, en speelt klarinet bij het Concertgebouw Orkest. En deze zondag dus met de Greune op het WMC in het mekka van de blaasmuziek.

Het werd een onvergetelijk mooi concert. Een staande ovatie van de bomvolle zaal was de eerste beloning. Het woord is nu aan de jury. Over enkele uren weten we het. Maar nu eerst de Spaanse harmonie uit Bunol, Valencia! Maar liefst 162 muzikanten op het podium tijdens dit slotconcert in de koningsklasse van de harmonie-orkesten. En ze hebben er nog vijftig thuisgelaten!

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →