Baas Red Bull baalt, maar is blij met excuses Verstappen

Print
Baas Red Bull baalt, maar is blij met excuses Verstappen

Afbeelding: ANP

Teambaas Christian Horner van Red Bull was zondag blij dat Formule 1-coureur Max Verstappen na de Grote Prijs van Hongarije meteen zijn excuses aanbood aan teamgenoot Daniel Ricciardo en het team.

"We laten het achter ons en gaan verder", zei de Brit. "Max rijdt agressief, op het randje. Hij maakte een fout en dat was kostbaar voor hem, Daniel en het team. Iedereen maakt fouten. Belangrijk is hoe je daarmee omgaat."

Ruimte
Horner sprak van een frustrerende middag op de Hungaroring. "Helaas maakte Max een remfout waardoor hij de zijkant van de wagen van Daniel raakte die ter plekke de race moest staken. Niet alleen raakten we een wagen kwijt, maar het leverde Max ook nog eens een tijdstraf van tien seconden op." In de bespreking vooraf was volgens Horner nog benadrukt dat beide coureurs elkaar de ruimte moesten geven in de eerste twee bochten.

De teambaas baalde omdat Red Bull in Hongarije een competitieve wagen had. "Het tempo van Max tijdens de race had hem zeker op het podium kunnen brengen. Hij gaf niets toe op zijn concurrenten."