WMC: Kampioenen mars- en showwedstrijden bekend

Print
WMC: Kampioenen mars- en showwedstrijden bekend

Afbeelding: Peter Schols

Terwijl de concertwedstrijden in de Rodahal zondagavond nog volop voortduren, zijn de kampioenen van de mars- en showwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion (PLS) bekend.

Daarbij is voor Limburg de drumband van de koninklijke harmonie van Gronsveld de glorieuze winnaar in de Mars First Division.

Titanenstrijd
De laatste dag in het stadion, bijgewoond door zo’n 15.000 bezoekers, was een ware titanenstrijd. In de meest prestigieuze afdeling, de Show World Division, was Pasveerkorps uit Leeuwaarden de beste en liet geduchte concurrenten als de Calgary Stampede Showband uit Canada en aartsrivaal Kunst en Genoegen uit Leiden achter zich.

88.000 bezoekers
De voorzitter van het WMC, Max Kousen, maakte na afloop bekend dat de vier weekenden in het PLS door zo’n 88.000 bezoekers zijn gevolgd, een stijging van vijftien procent ten opzichte van vorige editie.

Het negentiende WMC wordt in 2021 gehouden van 8 juli tot en met 1 augustus.

Bekijk hier alle uitslagen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →