Toekomst sportgala Roermond twijfelachtig

© Ermindo Ermino

De toekomst van het sportgala Roermond na 2018 is ongewis, nu kartrekkers Dré Peters en Peter Brouwers hebben aangegeven te gaan stoppen.

Remco Koumans

Nadat Peter Brouwers eerder al had aangekondigd te willen stoppen, heeft nu ook Peters, grondlegger van het gala, aangegeven dat de editie van 2018 zijn laatste zal zijn.

Dagje ouder"Ik heb ruim 35 jaar geleden het allereerste sportgala georganiseerd. Ik denk dat we sinds die tijd ruim 20.000 sporters die individueel of als team kampioen waren geworden in het zonnetje hebben gezet. De glunderende gezichten van die kinderen in de Oranjerie als ze een medaille krijgen, dat is gewoon prachtig. Maar we worden een dagje ouder, en nu vinden we de tijd rijp om het stokje over te dragen", vertelt Peters.Andere opzetEr hebben zich nog geen personen gemeld die het stokje willen overnemen, maar Peters hoopt dat er genoeg mensen zijn die de traditie in ere willen houden. "Natuurlijk, er zullen mensen zijn die kritiek hebben op de huidige opzet van het gala, of de manier zoals dingen gedaan worden. Maar het staat de mensen vrij die de organisatie willen voortzetten om ook te kijken of er mogelijk een andere opzet of nieuwe invulling aan het gala gegeven kan worden. Ze kunnen zich in ieder geval bij mij melden."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal