Tientallen mensen gered uit kabelbaan boven de Rijn in Keulen

Mensen worden uit de gondel gehaald. © AP

De hulpdiensten in Keulen hebben zondag tientallen mensen gered die vast waren komen te zitten in een kabelbaan over de Rijn.

Redactie

In totaal waren 32 gondeltjes door een defect tot stilstand gekomen, waarna de circa zeventig inzittenden door de brandweer uit hun benarde positie verlost moesten worden.

Geduld uitoefenenDe burgemeester van Keulen sprak de inzittenden moed toe. "Ik denk aan de mensen die vastzitten", zei Henriette Reker. Veel mensen volgen de reddingsoperatie vanaf de oever. Telkens als iemand succesvol uit zijn benarde positie werd bevrijd, klonk er applaus voor de hulpverleners.

De kabelbaan ging vanmiddag rond 15.30 uur kapot. Volgens Duitse media was een gondel deels uit het geleidingssysteem geschoten. Meer dan honderd brandweerlieden en andere hulpverleners rukten uit om de slachtoffers te helpen. Dat bleek niet eenvoudig door de harde wind.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal