Ontruiming Fort Oranje begonnen, politie staat paraat

De ontruiming van fort Oranje gaat beginnen. © Marcel van Dorst / MaRicMedia

De omstreden camping Fort Oranje in Rijsbergen staat op het punt te worden ontruimd. Op het gedeelte waar de ontruiming plaatsvindt, staan 48 caravans. De bewoners van 22 caravans zijn inmiddels vertrokken.

Geert Nijland

Dat zegt woordvoerster Louise Schneider van de gemeente Zundert. "Om 8.30 uur maken we een rondje om te kijken of de rest ook gaat of dat er mensen zijn die weigeren te vertrekken."

Politie en brandweer staan paraat. Tot nu zijn ongeregeldheden uitgebleven. Een aantal Bulgaarse bewoners heeft zich verzameld voor de ingang van de camping. Ze wachten op vervoer naar Bulgarije.

WoonplekDe gemeente kondigde afgelopen vrijdag door middel van een brief aan dat het deel van de camping maandag ontruimd zou worden. ‘U hebt tot dat moment de tijd om uw (persoonlijke) spullen uit de caravan te verwijderen en mee te nemen naar een andere woonplek voor uzelf. Deze andere woonplek moet u zelf vinden’ aldus de tekst van de brief.

De gemeente gaat er vanuit dat de mensen die vandaag worden verwijderd in staat zijn zelf woonruimte te vinden. ,,Dat zijn de mensen die zelfredzaam zijn’’, aldus Louise Schneider die het woord voert namens de gemeente. "Degenen die dat niet zijn worden door ons geholpen met het zoeken naar een andere woning.’’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal