Politie vraagt aandacht voor raadselachtige moord in Landgraaf

Isabelle Pongs© Politie

De politie heeft 13 jaar na de mysterieuze moord op de 48-jarige Isabelle Pongs uit Landgraaf opnieuw getuigen opgeroepen om zich te melden. De zaak is nog altijd niet opgelost. De gouden tip wordt beloond met 20.000 euro.

Redactie

Zondag was het precies 13 jaar geleden dat het lichaam van de toen 48-jarige Pongs in haar brillenzaak Isabelle Optiek aan de Streeperstraat in Landgraaf werd gevonden. Wanneer ze precies om het leven werd gebracht is onduidelijk. Vast staat wel dat ze eerder op de dag nog een boodschap deed in de Schlecker, niet ver van haar brillenzaak.

VrijgesprokenEen onderzoek door 25 rechercheurs en aandacht voor de zaak in Opsporing Verzocht leidde in 2004 niet tot een oplossing. Na een herstart werden wel drie verdachten aangehouden, maar zij werden door de rechter vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie ging daar niet tegen in beroep.

VrolijkZodoende is de moord op de "ondernemende en vrolijke" Isabelle nog steeds een raadsel. Het Cold Case Team van de politie Limburg is op zoek naar informatie die kan helpen om de zaak op te lossen. Mensen die meer weten kunnen reageren via Facebook, mailen of bellen met de politie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal