Bodybuilder Alexander D. bekent vier moorden

Bodybuilder Alexander D. bekent vier moorden© HBVL

Alexander D., de 24-jarige bodybuilder die werd opgepakt voor de moorden op zijn ex-vriendin Mailys en haar grootouders, heeft nu ook bekend dat hij de fotograaf Jeroen Verstraete om het leven gebracht heeft.

HBVL

De 18-jarige Mailys Descamps en haar beide grootouders Gerrit “Gery” Cappon en Marie-José Vanleene werden enkele dagen geleden doodgestoken in een rustige woonwijk in Moere bij Gistel. Twintig uur later werd de 24-jarige bodybuilder Alexander Dean, de ex van Mailys, opgepakt als verdachte voor de moorden.

De speurders linkten D. vorige week ook al aan een vierde moord: hij zou ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) hebben doodgestoken in Sint-Amandsberg. Verstraete was al langer bevriend met Mailys. “Mijn cliënt heeft bevestigd dat hij de dader is van de feiten in Gistel”, meldt zijn advocate. “Daarnaast heeft hij ook spontane verklaringen afgelegd betreffende de feiten in Sint-Amandsberg. De feiten zijn aan elkaar gelinkt omdat ook het motief voor de feiten in Sint-Amandsberg bij Mailys te vinden valt.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal