Verwarring over snelheidsverlaging op A79

© .

Veel automobilisten deden maandagochtend al rustig aan op de A79 vanwege de aangekondigde snelheidsverlaging van 120 naar 100 kilometer per uur. Maar op de borden langs de weg stond nog steeds dat er 120 gereden mocht worden.

Redactie

In de Staatscourant werd aangekondigd dat de maximumsnelheid op 31 juli aangepast zou worden, in verband met de slechte staat van het wegdek.

BordenDe nieuwe maximumsnelheid geldt pas als de borden worden vervangen, laat een woordvoerster van Rijkswaterstaat weten aan De Limburger. Dat gebeurt in de loop van maandag. Tot die tijd mag er dus gewoon 120 gereden worden.

Eerst worden de nieuwe borden in de buitenberm geplaatst. Die blijven nog afgeplakt totdat ook in de binnenberm alle borden geplaatst zijn. Maandagavond vanaf 19:00 uur worden de borden dan tegelijkertijd onthuld, en vanaf dan geldt de nieuwe snelheid.

Het advies is dus: blijf de borden in de gaten houden.

Lees ook: Provincie is tegen lagere snelheid op A79

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal