Huiszoeking in Maastricht vanwege grote witwaszaak met bitcoins

© iStock

De politie heeft afgelopen woensdag in Maastricht een huiszoeking gedaan in verband met een onderzoek naar een grote witwaszaak met bitcoins.

Redactie/ANP

Dat gebeurde op verzoek van de Belgische justitie. De 22-jarige A.V. uit Maastricht is vermoedelijk een klant van twee Belgische broers die vorige week werden opgepakt.

BitcoinsDe 33-jarige Y.A. uit Jette en de 31-jarige I.A. uit Molenbeek zouden de afgelopen maanden talrijke transacties hebben uitgevoerd waarbij bitcoins werden verruild voor contant geld of omgekeerd. Dit gebeurde tijdens ontmoetingen met klanten op publieke plaatsen als parkeerplaatsen, hotels en fast food restaurants in België, Nederland en Duitsland.

NederlanderIn de zaak werd ook de 24-jarige Nederlander Tommie V. opgepakt, meldt het Belgisch federaal parket maandag.

Bij huiszoekingen in Brussel in deze zaak werden tienduizenden euro's in beslag genomen. In Maastricht werd computermateriaal meegenomen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal