Hoeveel kromp of groeide het inwonertal van jouw gemeente?

© Local Focus

De bevolking van Limburg is het afgelopen half jaar opnieuw gekrompen. Het aantal mensen in de provincie nam af met 0,16 procent. Bekijk hier hoeveel de bevolking in jouw gemeente kromp of groeide.

Redactie

Alleen in de gemeenten Bergen, Horst aan de Maas, Nederweert, Maasgouw, Roermond, Eijsden-Margraten, Vaals en Simpelveld kwamen er meer mensen bij door migratie of geboortes, blijkt uit cijfers van het CBS die door Local Focus in onderstaande kaart zijn gezet.

Landelijk gezien groeide de bevolking de eerste zes maanden met bijna 35 duizend personen tot 17,1 miljoen. Het grootste deel van die groei komt door migratie uit het buitenland. In het eerste halfjaar schreven bijna 100 duizend migranten zich in bij een Nederlandse gemeente

Minder baby'sDaarnaast werden er in diezelfde periode zo'n 82 duizend baby's geboren en overleden er 78 duizend mensen. Ook verhuisden 69 duizend mensen naar het buitenland. Ondanks de toename was de groei in het eerste halfjaar van 2017 lager dan in dezelfde periode vorig jaar omdat er minder baby's werden geboren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal