Toerisme Turkije herstelt van onrustig jaar

Turkse badplaats Alanya© Egbert Jan Riethof

Het toerisme in Turkije laat weer herstel zien na de flinke terugval door onder meer de mislukte staatsgreep vorig jaar. In het tweede kwartaal verwelkomde het land beduidend meer vakantiegangers dan een jaar terug. Ook de omzet van de Turkse toerismesector zat flink in de lift, zo blijkt uit cijfers van het Turkse statistiekbureau TurkStat.

ANP

In april, mei en juni kozen in totaal een kleine 8,9 miljoen mensen voor een verblijf aan de Turkse kust of een andere bestemming in het land. Dat is dik 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

ToenameAl die reizigers leverden Turkije omgerekend zo'n 4,6 miljard euro op, wat neerkomt op een toename met bijna 9 procent. Ruim een tiende van de vakantiegangers betrof Turken die in het buitenland wonen.

Door aanslagen en een mislukte coup raakte Turkije vorig jaar behoorlijk uit de gratie als vakantieland. Er gingen bijna een kwart minder toeristen heen. Grote reisorganisaties zeiden de afgelopen maanden al dat ze de vraag naar vakanties in Turkije weer voorzichtig wat zagen aantrekken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal