Roda JC akkoord met Caanen over ontbinding contract

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

Roda JC neemt definitief afscheid van Ton Caanen. De oud-technisch directeur van de Kerkraadse club had nog een doorlopend contract voor een jaar. Maar Roda en Caanen zijn nu een versneld afscheid met elkaar overeen gekomen. De club zal morgen met een verklaring over de scheiding op de website komen.

Emil Visser

Ton Caanen was dik anderhalf jaar lang technisch directeur in Kerkrade. Dat verliep niet geheel gladjes. Hij werd in april op non-actief gesteld van zijn functie. Sinds die tijd was hij binnen de club vrijgesteld van werk, zo laat een woordvoerder van de club weten. PositieEen lange reis langs clubs in Zuid-Amerika sloeg definitief de bodem weg onder de toch al wankele positie van Caanen. Vrijwel alle kopstukken binnen Roda JC waren fel tegen de trip. Maar de positie van Caanen was al langer wankel door zijn falende transferbeleid.

Over een eventueel bedrag dat Caanen meekrijgt, doet de club geen mededelingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal