Zeven onthoofde lijken gevonden in Filipijnen

Een van de leiders van Abu Sayyaf, Muammar Askali, overleed in een vuurgevecht met het Filipijnse leger op het eiland Bohol afgelopen april© EPA

Filipijnse veiligheidstroepen hebben maandag zeven onthoofde lichamen gevonden van vermoedelijke slachtoffers van ontvoering in twee steden op het zuidelijke eiland Basilan. De plek geldt als een bolwerk van terreurbeweging Abu Sayyaf.

ANP

Het leger zei dat de slachtoffers niet behoren tot een groep van 23 gevangenen voor wie Abu Sayyaf losgeld vraagt. Onder hen zitten meer dan tien buitenlandse zeelieden die gevangen zijn genomen op de Sulu Zee. Ook de Nederlander Ewold Horn is in handen van de terreurbeweging. Hij zit al sinds begin 2012 vast.StrijdDe gevonden lichamen werden geïdentificeerd aan de hand van de kleding die ze droegen en identiteitskaarten die ze bij zich hadden.Het leger strijdt al geruime tijd tegen Abu Sayyaf, een kleine gewelddadige groep die bekendstaat vanwege afpersingen, piraterij en ontvoeringen. De beweging claimt onderdeel van Islamitische Staat te zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal