Boete Blind na onenigheid bij dopingcontrole

Lionel Messi en Daley Blind bij International Champions Cup op 27 juli in Landover, Maryland, waar FC Barcelona met 1-0 won van Manchester United© EPA

Daley Blind moet een boete van 5000 euro betalen omdat hij na het duel met Ajax in de finale van de Europa League de regels rond de dopingcontroles heeft overtreden. Phil Jones, zijn teamgenoot bij Manchester United, kreeg daarnaast een schorsing van twee Europese duels omdat hij dopingcontroleurs heeft beledigd. De Engelse club, winnaar van de finale in Stockholm, moet 10.000 euro neertellen voor het gedrag van zijn spelers, zo meldde de UEFA maandag.

ANP

Blind en Jones waren aangewezen voor de dopingcontrole, maar weigerden meteen na de finale het veld te verlaten. Daarbij had Jones 'beledigende en aanstootgevende taal' gebruikt tegen een dopingofficial. Die kost hem deelname aan het duel om de Supercup met Real Madrid op 8 augustus en de eerste wedstrijd van ManUnited in de Champions League. De club kan nog in beroep gaan tegen de straf.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal