Simply Greek nog altijd niet open, derde eigenaar meldt zich

© Bas Quaedvlieg

Het restaurant is volledig ingericht en zou in februari 2016 opengaan. Maar nog steeds heeft niemand kunnen eten bij Simply Greek aan de Rodaboulevard.

Ruben van Erp

Twee aanvragen van Griekse eigenaren voor een exploitatievergunning zijn geweigerd. Inmiddels heeft een derde kandidaat zich gemeld.

VergunningNa onderzoek verleende de gemeente vorig jaar geen vergunning aan de toenmalige Griekse eigenaar. Vervolgens probeerde dit jaar een bekende en landgenoot van hem de zaak alsnog te openen, ook zonder succes.

BekendeIn beide gevallen is de aanvraag afgewezen na advies van het Landelijk Bureau Bibob. Met behulp van de Wet Bibob onderzoekt de overheid of de persoon in kwestie betrouwbaar en integer is. Volgens een adviseur van de tweede kandidaat is diens aanvraag afgewezen, omdat er een zakelijk verband zou zijn met de eerste aanvrager. De gemeente zegt daar vanwege privacy verder niets over.AanvraagNa beide afwijzingen doet een Nederlander nu een poging er een Grieks restaurant te beginnen. Zijn aanvraag loopt nog.Meer over Simply Greek in De Limburger van dinsdag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal