Bram Moszkowicz overweegt terug te keren als advocaat

© Ram van Meel

Oud-advocaat Bram Moszkowicz overweegt het verzoek te doen om weer aan de slag te kunnen als advocaat. De telg uit de Maastrichtse advocatenfamilie wil kijken of hij in aanmerking komt hernieuwde beëdiging.

Redactie

Moszkowicz werd in 2013 voor het leven geschrapt, maar zegt in een interview met EenVandaag dat hij onderzoekt of een terugkeer mogelijk is. "Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen. Ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom.”

Geleerd van foutenIn de Advocatenwet is bepaald dat strafpleiters die uit het ambt zijn gezet, aan de Raad van Toezicht kunnen vragen om weer beëdigd te worden als advocaat. "Als het kan, zou ik het wel weer willen. Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in”, zegt Moszkowicz in EenVandaag.

De advocaat kijkt in het interview met het programma ook terug op zijn straf. Daar waar de Orde van Advocaten een schorsing van zes maanden eiste, besloot het Hof van Discipline Moszkowicz voor het leven te schorsen. "Feit is dat ik ben geschrapt. Feit is ook dat ik me daarbij heb neergelegd. Feit is ook dat mensen, net zoals in het maatschappelijk leven, ook binnen de advocatuur weer een tweede kans krijgen."Moszkowicz begint dinsdag overigens als juridisch adviseur bij het kantoor van zijn vriendin Nienke Hoogervorst.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal