'Polenhotel bij circuit, dat gaan we niet doen’

© iStock

De combinatie Hoex-Maessen ziet niets in het plan om het Polenhotel bij de racebaan in Ysselsteyn te bouwen en de oude melkfabriek in Leunen te veranderen in een woonhof.

Redactie

Volgens projectleider Johan Baken is het voorstel onhaalbaar. „Ik kan ook iets leuks tekenen, maar dan moet het wel hout snijden. Dat doet dit plan allesbehalve.”

Hij meent dat het uitgesloten is dat de gemeente goedkeuring geeft aan woningbouw in een dorp waar al te veel plannen zijn. En de provincie zal woningbouw langs de drukke provinciale weg N270 niet tolereren.

Het plan komt uit de koker van de stichting Passend Plan uit Leunen. Zij claimt de belangen te behartigen van 250 inwoners die zich verzetten tegen de bouw van een appartementencomplex voor 288 buitenlandse werknemers in de oude melkfabriek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal