Streep door overgang Sarpei naar VVV

Het kunstgras van stadion de Koel in Venlo.© De Limburger

VVV zal in het nieuwe seizoen niet beschikken over middenvelder Hans Nunoo Sarpei (18). Dat bevestigen zowel zijn zaakwaarnemer Mehmet Eser als de Venlose eredivisionist zelf maandagavond.

Qasim Hakim

"We krijgen de werkvergunning voor Hans niet rond’’, laat een woordvoerder van de club weten. Sarpei trainde de laatste weken mee met de Koelclub in de hoop dat VVV hem zou kunnen huren van het Duitse Vfb Stuttgart. Tijdens de tactische trainingen ter voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta werd Sarpei al op de plaats van de geschorste Danny Post geposteerd door VVV-coach Maurice Steijn.

PaspoortHet grote obstakel was echter dat Sarpei enkel over een Ghanees paspoort beschikt waardoor hij buiten de regels van de EU valt en dus een salaris moet verdienen dat VVV niet kan ophoesten.

VVV zal zich dus moeten blijven roeren op de transfermarkt, ook omdat proefspelers Norcio Nieveld vorige week te kennen gaf niet in Venlo te willen blijven. Momenteel traint Maasbreenaar Jens Janse mee. Hij wordt door Steijn gezien als een speler die op meerdere posities in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. Janse heeft echter ook twee aanbiedingen uit Italië op zak, maar zou overwegen terug te keren naar Nederland om dichter bij zijn kinderen te zijn. Het afgelopen seizoen speelde hij voor het Engelse Leyton Orient.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal