Communicatiedirecteur Trump al na tien dagen ontslagen

© ANP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn communicatiedirecteur Anthony Scaramucci na amper tien dagen al ontheven uit zijn functie. De gewezen bankier bracht vanaf dag één chaos met zich mee, want enkele getrouwen van Trump stapten op door zijn komst. Dat melden Amerikaanse media.

Redactie

Scaramucci was amper tien dagen de communicatiedirecteur van Donald Trump. Zijn aantreden veroorzaakte heel wat controverse in het Witte Huis, want Scaramucci botste meteen frontaal met Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer. Die nam zelfs ontslag omdat hij weigerde samen te werken met de man. Ook de stafchef van Trump, Reince Priebus, hield het afgelopen weekend voor bekeken.

OpvolgerVolgens bronnen van New York Times was het ontslag van Scaramucci een eis van Sean Kelly, de opvolger van Priebus als stafchef. Hij zou maandagochtend tijdens een vergadering duidelijk gemaakt hebben dat hij niet wilde samenwerken met de New Yorker.

Het is nog onduidelijk of Scaramucci volledig zal verdwijnen uit het Witte Huis. Mogelijk krijgt hij er een andere - lees: een minder belangrijke - functie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal