Verdachten spectaculaire snelwegroof A73 langer vast

Print
Verdachten spectaculaire snelwegroof A73 langer vast

Beelden van een vergelijkbare roof op de snelweg. Afbeelding: YouTube

De vijf Roemeense verdachten van een spectaculaire smartphoneroof op de A73 bij Horst blijven nog zeker twee weken vastzitten. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de mannen van ladingdiefstal. De politie trof bij de aanhouding van de verdachten een lading iPhones aan met een geschatte waarde van een half miljoen euro.

De politie arresteerde de groep afgelopen zaterdag op een bungalowpark in het Gelderse Otterlo. De mannen werden dinsdag voorgeleid in Zwolle, waar de rechter-commissaris hen voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Geprepareerd busje
De groep kwam in beeld na een diefstal van iPhones op de A73. "Er wordt vermoed dat de verdachten met hun geprepareerde autobusje de vrachtwagen met de kostbare lading benaderden", aldus het OM. "Hierna klom een andere verdachte via de motorkap van het autobusje aan boord van de vrachtwagen.'' Daarop zou hij dozen met iPhones uit het rijdende voertuig hebben gehaald.

Lees ook: Politie arresteert beruchte Roemeense stuntrovers na roof op A73

De autoriteiten vermoeden dat de bende al langer op deze wijze werkt. Er zijn zeker zestien gevallen bekend van vergelijkbare overvallen op andere plaatsen in Europa.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →