Terugkeer station Kerkrade-West stap dichterbij

Print
Terugkeer station Kerkrade-West stap dichterbij

Afbeelding: Parkstad Limburg

De kans bestaat dat Spekholzerheide (Kerkrade-West) na ruim dertig jaar weer een station krijgt. Met de aanleg van de treinhalte, gecombineerd met een transferium, is een investering van zo’n elf miljoen euro gemoeid.

De provincie heeft samen met onder meer de gemeente Kerkrade, vervoerder Arriva en de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het station Spekholzerheide in Kerkrade-West.

Moeite waard
De conclusie is dat het de moeite waard is een vervolgtraject in te zetten en de plannen verder uit te werken. Als alles meezit, zou het project eind 2020 klaar moeten zijn. De komst van het station en het transferium moet een positieve prikkel zijn voor Kerkrade-West. Het stadsdeel is sterk vergrijsd; de leefbaarheid staat onder druk door problemen op fysiek, sociaal en economisch gebied.

Blauwe Engel
Spekholzerheide had tot 1988 een eigen station, onderdeel van de lijn van Kerkrade-Centrum naar Simpelveld. Daar reed de legendarische Blauwe Engel op. Nadat de NS de stekker eruit had getrokken, werd het stationsgebouw gesloopt en de rails weggehaald. Op één spoor na: daar rijden de nostalgische ZLSM-treinen nog steeds op.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje