Maastricht heeft er binnenkort een heuse 'bouillonbar' bij

Print
Maastricht heeft er binnenkort een heuse 'bouillonbar' bij

De Poort van Beusdael in Wyck. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Een van de fraaiste rijksmonumenten van Maastricht, de Poort van Beusdael in Wyck, gaat binnenkort onderdak bieden aan een niet alledaags ‘bouilloncafé’.

Eind volgende maand opent Charlotte van Loo (45, geboren in Heerlen en via het Belgische Eupen in Maastricht verzeild geraakt) haar Broth Bar, Engels voor bouilloncafé.

Grandeur
De uitspanning krijgt onderdak op de begane grond van de Poort van Beusdael, een zestiende-eeuws bouwwerk vol grandeur aan de Hoogbrugstraat in Wyck. "Deze prachtige ruimte staat al zo’n vijftien jaar leeg. Dus ik dacht: laat ik eens een balletje opgooien. En van het een kwam al snel het ander", lacht Van Loo. 

Opkikker
Maar wat kunnen gasten straks verwachten in de bar? "Supergezonde, biologische gerechten en lekkernijen uit eigen keuken en met ingrediënten uit eigen stad en streek staan bij ons centraal. Zowel hartig als zoet", zegt Van Loo, die gediplomeerd voedingsdeskundige is. "Specialiteit van het huis: zelf getrokken bottenbouillons. Vandaar dus The Broth Bar." Volgens haar kunnen verse bouillons je lijf een 'opkikker van jewelste' bezorgen. "Ze hebben een helend effect op het darmstelsel, zorgen voor een gezonde huid en werken stressverlagend. Ze kunnen zelfs ontstekingen remmen."

Buitenlandse studenten
Daarmee wil Charlotte van Loo maar gezegd hebben dat gezond en lekker niet alleen elkaars vijanden, maar evengoed vrienden kunnen zijn. Dat laatste is wel zo handig, want Maastrichtenaren staan nog altijd te boek als smulpapen. "Bouillonbars zijn elders in de wereld al een begrip. Dat merken we ook aan de stroom reacties die we krijgen van de talrijke buitenlandse studenten hier. Die vormen uiteraard een belangrijke doelgroep", beaamt de bouillonspecialiste. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje