'Bankmol' in overvalzaak Venlo blijkt uitzendkracht

Print
'Bankmol' in overvalzaak Venlo blijkt uitzendkracht

De overvallers sloegen op de vlucht en staken hun busje in brand. Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

Eén van de zes verdachten die zijn opgepakt in verband met een straatroof in Venlo blijkt een uitzendkracht van de Rabobank. Hij zou de overvallers hebben getipt.

Een 63-jarige man uit het Duitse Mülheim werd twee weken geleden beroofd in Venlo nadat hij een fors geldbedrag had opgenomen bij een bank. Vorige week vrijdag werden de verdachten in de kraag gevat, vlak voordat ze een soortgelijke overval wilden plegen in het Brabantse Zundert. De politie arresteerde ter plekke vijf Brabanders, onder wie de voormalige president van de Bredase tak van motorclub No Surrender Johnny L.

Complot
Later kwam er nog een zesde bij: een medewerker van de Rabobank. Justitie vermoedt dat hij in het complot zat. Hij zou de overvallers hebben getipt wanneer een klant een groot geldbedrag zou opnemen. De vermeende ‘bankmol’ betreft een uitzendkracht van Fintrex Recruitment, zo bevestigen meerdere bronnen. Een woordvoerder van Rabobank wil niet inhoudelijk op de zaak in gaan. Het uitzendbureau zegt niet op de hoogte te zijn van de kwestie.

Lees ook: Rabobank-medewerker vast op verdenking van tippen overvallers

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →