Vebego neemt Limburgs groenbedrijf over

Print
Vebego neemt Limburgs groenbedrijf over

Afbeelding: iStock

De Voerendaalse dienstverlener Vebego heeft het Meerssense groenbedrijf Rooden Landscape Solutions BV overgenomen. Vebego aast bovendien op verdere uitbreiding.

Met de verwerving van Rooden begeeft Vebego zich op een deel van de markt waar het concern nu nog niet zo sterk is. Dochterbedrijf Balanz Facilitair richt zich voor een groot deel op gemeenten en woningcorporaties die hun groenonderhoud hebben uitbesteed. "Handjeswerk", noemt Vebego-directeur Niel Cortenraad dat, vaak uitgevoerd door mensen afkomstig uit de sociale werkvoorziening.

Gespecialiseerd
Rooden is een bedrijf dat zich vooral richt op de zakelijke en particuliere markt en meer gespecialiseerde klussen op zich neemt: aanleg en advies. "Meer technisch werk”, zegt Cortenraad. Al wist Rooden begin dit jaar ook het onderhoud bij woningcorporatie ZOwonen in Sittard in de wacht te slepen.

Familiebedrijf
Rooden was een familiebedrijf met ruim veertig werknemers. Die blijven ook gewoon in dienst en hetzelfde werk doen. Rooden blijft als zelfstandig bedrijf opereren, maar gaat wel intensief samenwerken met Balanz Facilitair. Met de overname haalt Vebego jaarlijks 5,5 miljoen euro aan omzet binnen. Die komt nu in de groensector op 55 miljoen euro uit, een groei van 10 procent. Daarmee speelt Vebego zich volgens Cortenraad in de landelijke top 5 van groenbedrijven, terwijl het concern in Limburg met Dolmans Landscaping uit Bunde marktleider is.

Uitbreiding
Dolmans is eveneens een van de grote landelijke spelers en net als Vebego ook buiten Limburg actief. Het Voerendaalse concern is op zoek naar verdere uitbreiding en al in gesprek met overnamekandidaten.

Cortenraad: "We krijgen langzamerhand serieus volume." Al is dat volgens de directeur nog niet te vergelijken met de inkomsten van Vebego in de schoonmaaksector.

Rooden was in handen van Roger Rooden. Wat hij voor zijn aandelen heeft gekregen, wil Vebego niet kwijt. Rooden wordt bij Vebego commercieel directeur voor de groenactiviteiten in Zuid-Limburg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee