Duitsers zijn in de meerderheid bij Venloop

Print
Duitsers zijn in de meerderheid bij Venloop

Afbeelding: De Limburger

Van de 13.500 lopers die zich tot woensdagmiddag hebben ingeschreven voor de Venloop 2018, komen er 7000 uit Duitsland. Meer dan de helft dus, een record.

Hoe dat kan? "Goede mond-tot-mondreclame. Want als organisatie doen wij helemaal niets aan promotie in Duitsland”, zegt Rick van der Coelen van de organisatie.

Venlauf
Het gaat over het totaal aantal inschrijvingen voor de 21 en 10 kilometer. De Venloop zegt niet uit te kunnen splitsen waar de deelnemers aan de halve marathon vandaan komen. Maar de groei van het aantal Duitse deelnemers is desalniettemin opvallend. Net als het gegeven dat reisafstanden geen rol spelen blijkens deelnemers die afkomstig zijn uit Neurenberg en Hannover. Wordt het straks de Venlauf? "

Businessrun
De woonplaats Venlo is met 1750 inschrijvingen nog altijd het best vertegenwoordigd. En de verwachting is dat het beeld nog enigszins wordt rechtgetrokken door de 800 tot 1000 plaatsen voor de halve marathon die worden verdeeld voor de businessrun. Het zijn vooral Venlose bedrijven die daaraan deelnemen. De Venloop blijft een Venloos evenement, het internationale ­karakter van het deelnemersveld verandert dat niet”, zegt Van der Coelen. "We hebben inschrijvingen uit vijftien verschillende landen. Van Zwitserland en Hongarije tot Argentinië en de Verenigde Arabische Emiraten. Al heeft de deel­nemer uit dat laatste land wel een Duitse naam.”

Record
De dertiende Venloop zat binnen dertien uur vol. Een record. „Vorig jaar was dat binnen 46 uur, mensen wisten dus dat het snel kon gaan.” Dat betekent voor Van der Coelen nu veel telefoontjes van mensen die alsnog proberen een startnummer te krijgen. „Veel lopers schrijven zich nu in voor de tien kilometer om zo toch het evenement mee te maken. De verwachting is dat ook die afstand snel vol zit. Een andere optie is wachten tot januari wanneer traditioneel veel startnummers weer worden aangeboden door mensen die geblesseerd zijn.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen