Gratis eieren voor delen van Facebookbericht

Print
Gratis eieren voor delen van Facebookbericht

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Alex Janssen uit Hegelsom wilde woensdag vooral dat het bericht over de ‘terugkrabbelende’ NVWA flink op verschillende sociale media gedeeld zou worden. Daarom beloofde hij in een Facebookbericht dat iedereen die zijn bericht weer verder zou verspreiden, tien gratis eieren zou krijgen.

Een succesvolle actie, zo bleek snel, toen honderden mensen door het gehele land het bericht begonnen te delen. Het bericht was donderdagochtend al meer dan 2200 keer gedeeld.

Verrast
“Eigenlijk was ik toch behoorlijk verrast. Ik heb me wat op de hals gehaald”, zegt Janssen met een lach. Janssen is voorzitter van de stichting Blij met een Ei, dat Nederlandse eieren promoot. Hij wil vooral redden wat er te redden valt, nadat een topman van de NVWA dinsdagavond in het tv-programma Nieuwsuur riep dat iedereen terughoudend moest zijn met het eten van eieren.

Hoewel het een behoorlijke opdracht is, gaat Janssen de uitdaging aan. “Ik ga al deze mensen hun eieren bezorgen. En als ik te ver weg woon, dan vraag ik via mijn eigen netwerk aan een pluimveehouder in de buurt of die dan tien eieren gaat brengen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →