Ouders naar zwaargewonde zoon in Australië dankzij crowdfundactie

Print
Ouders naar zwaargewonde zoon in Australië dankzij crowdfundactie

Afbeelding: Facebook

In tien uur tijd is dankzij een succesvolle crowdfundactie genoeg geld ingezameld om Marjon en Wim Verbruggen uit Panningen naar hun zwaargewonde zoon in Australië te laten vliegen. Zoon John Verbruggen uit Helden raakte op 25 juli bij een verkeersongeval gewond aan heup, bekken en benen.

John reisde met zijn vriendin Silke Küppers (allebei 31 jaar) voor een jaar door Australië als in Queensland het noodlot toeslaat. De trailer van een vrachtwagen staat dwars op hun weghelft en met hoge snelheid raakt hun camper de truck. Küppers is slechts lichtgewond maar Verbruggen wordt in kritieke toestand per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen nadat reddingswerkers twee uur bezig zijn geweest hem uit de gecrashte camper te bevrijden.

Zijn toestand is inmiddels stabiel maar met zijn onderlichaam is het niet best, zo heeft Verbruggen via Facebook laten weten.

Links is zijn knie verbrijzeld en zijn enkel, voet en tenen gebroken en heeft hij een brandwond op zijn bovenbeen. Rechts zijn heup en bekken verbrijzeld, is het bovenbeen gebroken en moet de knie opnieuw gemaakt. In het ziekenhuis in Cairns wordt geprobeerd zijn rechteronderbeen te redden.

Woensdag zijn de ouders van Verbruggen naar Australië gevlogen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen