Mogelijk lang in de rij door actie op vliegveld Eindhoven

Print
Mogelijk lang in de rij door actie op vliegveld Eindhoven

Afbeelding: ANP/Koen van Weel

Mensen die vrijdag vertrekken vanaf de vliegvelden Eindhoven en Rotterdam staan mogelijk langer dan gebruikelijk in de rij voor de paspoortcontroles.

Dat komt door stiptheidsacties van leden van de Koninklijke Marechaussee voor een betere cao. Door strikte paspoortcontroles kan er overlast ontstaan voor reizigers.

Muurvast
Vakbonden van defensiepersoneel hopen met de acties het vastgelopen cao-overleg weer vlot te trekken. De gesprekken zitten sinds april muurvast. Het ministerie deed toen een eindbod, dat is verworpen door de overgrote meerderheid (90 procent) van de vakbondsleden.

Donderdag zei het ministerie het te betreuren dat er nog geen akkoord is met zijn personeel over een cao. Defensie zei toen alle energie te richten op het alsnog bereiken van een overeenkomst die voor alle partijen perspectief biedt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen