Politie Sydney voorkomt aanslagen met bom en gifgas

Print
Politie Sydney voorkomt aanslagen met bom en gifgas

Afbeelding: AFP/Joel Carrett

Twee verdachten die ervan verdacht worden een aanslag op een internationale vlucht van Etihad Airways vanuit Australië te hebben voorbereid, waren ook van plan om een tweede aanslag te plegen.

Ze wilden giftig gas onder een mensenmassa verspreiden, zo maakte de Australische politie vrijdag bekend.

Gifgas
De politie spreekt over een "geavanceerd plan." Een van de mannen had zijn nietsvermoedende broer een explosief, verpakt als vleesmolen meegegeven. De instructies voor de bom kwamen van Islamitische Staat, de broer kwam er echter niet mee aan boord. Het andere plan voor het gifgas was nog niet ver uitgewerkt, aldus de autoriteiten.

De politie en de anti-terreureenheid arresteerden eind juli vier terreurverdachten. Ze werden gearresteerd na invallen in de voorsteden Lakemba, Surry Hills, Wiley Park en Punchbowl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen