Huldiging in Utrecht als Leeuwinnen winnen

Print
Huldiging in Utrecht als Leeuwinnen winnen

Afbeelding: Pim Ras Fotografie

Mochten de Leeuwinnen zondag de finale van het EK-vrouwenvoetbal winnen, dan vindt de huldiging in Utrecht plaats. Dat schrijft burgemeester Jan van Zanen aan de gemeenteraad.

De KNVB informeerde onlangs bij Van Zanen of Utrecht gastheer zou willen zijn van de huldiging. Op dat verzoek heeft de gemeente positief gereageerd. Bij winst in de finale vindt de huldiging plaats op maandag 7 augustus op het Lepelenburg tussen 18.00 en 20.30 uur.

De KNVB koos voor Utrecht, één van de zeven speelsteden, vanwege ‘de prachtige start van het toernooi op 16 juli, de centrale ligging van onze stad en de gunstige ligging ten opzichte van de KNVB campus, het basiskamp van de Oranjeleeuwinnen’, zo staat in de brief. "De afgelopen week hebben we samen met de KNVB enkele voorbereidingen getroffen."

Vergunning
De KNVB is organisator van het evenement en tevens de aanvrager van de vergunning. Volgens Van Zanen is de KNVB verantwoordelijk voor de inhoudelijke en logistieke programmering, inclusief toezicht en bezoekerscommunicatie.

De gemeente regelt de zaken rondom veiligheid, vergunningen, mobiliteit en communicatie met omwonenden. Om op tijd klaar te zijn met alle voorbereidingen wordt op zaterdag gestart met een beperkt aantal opbouwwerkzaamheden in het park Lepelenburg.

De Oranjevrouwen haalden gisteravond voor het eerst in de historie van het vrouwenvoetbal de finale van een eindtoernooi. In Enschede won Nederland met 3-0 van Engeland. Zondag om 17.00 uur is Denemarken de tegenstander in de EK-finale, het land waar de Oranjevrouwen in de groepsfase nog met 1-0 van wonnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen