Geduld van provincie rond Buitenring op de proef gesteld

Print
Geduld van provincie rond Buitenring op de proef gesteld

Artist Impression van Buitenring Parkstad Limburg Afbeelding: Geonius

De machines staan klaar, maar het werk aan de Buitenring moet wachten. Een derde wrakingsverzoek van een grondeigenaar in Nuth vertraagt de provincieplannen.

Het geduld van de provincie wordt stevig op de proef gesteld.

Behandeling
De machines en bouwlieden staan klaar om te beginnen met de aanleg van een turborotonde in het traject van de Buitenring, bij kasteel Reijmersbeek in Nuth. De grondeigenaar, die een onteigeningsprocedure verloor, gooit echter roet in het eten. Dit bleek donderdag tijdens de behandeling van een derde wrakingsverzoek. 

De rechter besloot volgende week een uitspraak te doen. Dit tot teleurstelling van de provincie. "In een spoedeisende kwestie als deze is volgende week woensdag nog ver weg. Alles staat gereed om te beginnen. We willen aan de slag", vertelt omgevingsmanager Mat Snijders van de provincie.

Percelen
Voor de aanleg van de Buitenring moesten meer dan duizend percelen worden verworven. Bij het dossier in Nuth kwam de provincie niet tot een overeenkomst, waardoor er een onteigeningsprocedure werd gestart. Deze won de provincie, waarna gedacht werd dat de weg eerder klaar kon zijn dan gepland. De grondeigenaar lijkt de pret echter te bederven. Eerder wraakte hij al twee keer een rechter. Zijn reden blijft onduidelijk. Zelf wil hij geen commentaar geven.

Tijdens de behandeling van het laatste wrakingsverzoek gisteren vertelde de raadsman van de grondeigenaar dat de onteigende partij zich niet serieus genomen voelt. "Alles erop wijst dat de onteigende partij niets heeft in te brengen. Het optreden van de rechtbank is een toneelspel. En de provincie speelt goed mee."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →