Legoland opent splinternieuw park in Nederland

Print
Legoland opent splinternieuw park in Nederland

Afbeelding: Dreamstime

De plannen waren al een tijdje bekend, maar tot nu toe bleef het bij vage geruchten: Legoland zou een vestiging openen in Nederland. Nu is dat ook effectief bevestigd. In de Zuid-Hollandse badplaats Scheveningen opent in 2019 - als alles meezit - een gloednieuw Legoland Discovery Centre.

Moederbedrijf Merlin belooft dat de voorbereidingen voor de bouw van 'Legoland Discovery Centre Scheveningen' op de boulevard eind 2017 beginnen. De overdekte attractie wordt bijna 3.000m² groot.

4D-bioscoop
Binnen kunnen kinderen tussen de 3 en 10 jaar zich uitleven op verschillende speelplaatsen. Merlin belooft ze  'interactieve ritjes, bouwlessen van een meesterbouwer, speciale ruimtes voor verjaardagen en feestjes en een 4D bioscoop'. Binnen worden met legosteentjes 'iconische' gebouwen van Den Haag en Scheveningen nagebouwd.  

Scheveningen wordt het zesde Discovery Centre van Legoland in Europa, en de eerste van Nederland. Eerder opende het pretpark al gelijksoortige vestigingen in Manchester, Berlijn, Oberhausen, Istanboel en Birmingham. In Denemarken staat de oerversie van het pretpark.