Chinese partijleden opgepakt wegens hekserij

Print
Chinese partijleden opgepakt wegens hekserij

Afbeelding: iStock

Twee leden van de Chinese communistische partij zijn ontslagen omdat zij zich zouden bezighouden met ,,bijgeloof''. De twee zouden spreuken gebruiken om promotie te krijgen. Ook zijn er cursussen geomantiek, een voorspelmethode, onder het mom van zakenreizen gevolgd, meldden Chinese staatsmedia vrijdag.

In het officieel atheïstische China worden leden van de communistische partij niet geacht een religie aan te hangen. De overheid treedt vooral hard op tegen eigen partijleden die zich bezighouden met 'bijgeloof en folklore'.

Volgens staatspersbureau Xinhua is een van de voormalige overheidsfunctionarissen sinds 2008 op vijf feng-shui-cursussen geweest. Die cursussen, zo'n 6700 euro per les, declareerde hij als 'zakelijke kosten'. Ook verdiende hij zelf ruim 600 euro per jaar met het geven van feng-shui-cursussen.

Betaald
De ander zou mensen betaald hebben om een altaar op te zetten en betoveringen uit te spreken die hem promotie zouden bezorgen. Hij betaalde zo'n 1250 euro per betovering.

Beiden zijn uit de partij gezet en zullen verder worden onderzocht op in China criminele activiteiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen