Roermondenaar de cel in voor lossen van schot bij uitgaansruzie

Print
Roermondenaar de cel in voor lossen van schot bij uitgaansruzie

Afbeelding: Istock

Een 23-jarige man uit Roermond moet acht maanden de cel in omdat hij tijdens het stappen in Eindhoven een pistool trok en daarmee schoot.

Hij werd uiteindelijk veroordeeld voor bedreiging.

Het incident vond plaats in de nacht van 27 op 28 april. De Roermondenaar kreeg toen na een avondje stappen toen ruzie met een man. Dat was reden voor de dader om een vuurwapen te pakken en daarmee te schieten. 

Omdat niet duidelijk is of de Roermondenaar ook daadwerkelijk op de man waarmee hij ruzie had richtte, is hij vrijgesproken van poging tot zware mishandeling. De dader zelf ontkent dat hij op de man waarmee hij ruzie had schoot en volgens de rechters valt ook niet meer vast te stellen waar de man op richtte.

Wel rekent de rechtbank het de Roermondenaar zwaar aan dat hij met een geladen pistool ging stappen. Daar komt bij dat de man al vaker in de cel zat vanwege gewelddelicten. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen