Ophef over discotheek die oproept tot wereldrecord bierdrinken

Print
Ophef over discotheek die oproept tot wereldrecord bierdrinken

Afbeelding: Istock

Ronduit bizar, levensgevaarlijk en schandalig. Een oproep van de Arnhemse discotheek Aspen Valley op Facebook om het wereldrecord bierdrinken te verbeteren, valt niet bij iedereen in goede aarde. "Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten."

'Het wereldrecord bier drinken staat op 119 glazen bier in slechts 6 uur. Het record staat al sinds 1993 op naam van André ‘the Giant’. Wie denkt dit beter te kunnen?' Met deze woorden kondigde Aspen Valley het feestje Brainwash aan, dat donderdag op de Korenmarkt plaatsvond.

Overtreding?
Bier en wijn kostten die avond aanzienlijk minder dan op een reguliere stapavond. Daarmee is de populaire discotheek wellicht in overtreding. De gemeente Arnhem treedt namelijk streng op tegen horecaondernemers die alcohol voor spotprijzen aanbieden. Zo is het happy hour - twee drankjes voor de prijs van één - sinds 2013 verboden.

Daarnaast mogen kroegen en discotheken maximaal 40 procent korting geven op alcoholische versnaperingen. Op de bewuste avond kostte bier in Aspen Valley slechts 1,40 euro.

Onderzoek
"We gaan onderzoeken of Aspen Valley in dit concrete geval in overtreding is", laat Arndt Stroink weten. Als veiligheidsmanager van de gemeente Arnhem liet hij via Twitter al weten niet blij te zijn met de oproep van Aspen Valley.

De discotheek kan sowieso een brief van de gemeente Arnhem verwachten. "Want los van de regelgeving bestaat er ook nog een morele plicht. Een uitnodiging om 119 bier op één avond te drinken: dat is natuurlijk alles behalve verantwoord ondernemerschap."

Comazuipen
Ook op Facebook wordt verontwaardigd gereageerd. Zo zegt Wouter ten Broeke, 'ooit trots barkeeper van Aspen Valley': "Als dit de manier is geworden om jongeren te trekken, dan lukt het kennelijk niet meer op een normale manier. Jebben jullie er überhaupt over nagedacht wat de gevolgen van zo'n bericht kunnen zijn? Comazuipen is zeker niet oke!"

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen