Opmerkelijk: Boeing tekent een vliegtuig in de lucht

Print
Opmerkelijk: Boeing tekent een vliegtuig in de lucht

Afbeelding: ANP

Een piloot van een Amerikaanse Boeing 787 heeft de eerste testvlucht van zijn vliegtuig zo interessant als mogelijk gemaakt. De vlucht moest zeventien uur duren, dus besloten de piloten om dan maar een tekening in de lucht te maken: inderdaad, van een Boeing 787.

De vlucht was uiteraard ver van te voren gepland en goedgekeurd en was via Flightradar helemaal te volgen. Het was de bedoeling om een nieuwe Rolls Royce motor in een 787 Dreamliner te testen. De vlucht startte in Seattle en eindigde daar ook.


Deze 787-piloten tekenden een prachtige Boeing tijdens hun testvlucht - Foto: FlightAware

Tijdens de zeventien uur vloog hij over 22 staten: de neus raakt de Puget Sound regio, de vleugels gaan van Canada tot Michigan en de staart raakt het zuiden van Texas. ,,Het was een test die dit vliegtuig moet maken om een certifcaat te krijgen’’, legt Boeing Airplanes uit. "En in plaats van gewoon wat heen en weer te vliegen, besloot ons team om wat creatiever te zijn."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen