Venlo extra alert op motorclubs, feest in café afgeblazen

Print
Venlo extra alert op motorclubs, feest in café afgeblazen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo is alert op het opduiken van motorclubs als Satudarah in de horeca. Een feest in café De Keizer is daarom afgeblazen.

Eigenaar Godlief Boky wilde in De Keizer dit weekeinde een feest met pakweg 200 gasten houden vanwege het 50-jarig jubileum van het café en maakte daar melding van bij de gemeente.

Openbare orde
Daar werd in overleg met de politie een risico-inschatting gemaakt en bepaald dat Boky een evenementenvergunning moest aanvragen. "We hebben signalen dat leden van motorclubs af en toe in de Venlose horeca opduiken. Daarom is in de vergunning opgenomen dat uitdagende kleding waaronder motorclub gerelateerde kleding verboden is. Het gaat hier niet om ondernemer pesten, maar om de openbare orde. Doel is iedereen een leuk feest bezorgen", aldus een woordvoerder.

Volgens hem gold de voorwaarde eerder ook bij de viering van 65 jaar Molukkers in Venlo. "Dat heeft niets te maken met Molukkers, maar wel met het ervaringsfeit dat er een verband gelegd kan worden tussen bepaalde motorclubs en gemeenschappen."

Te duur
De bepaling over de motorclubkleding schoot eigenaar Boky in het verkeerde keelgat. Daar kwam bij dat in de evenementenvergunning tevens staat dat hij minimaal twee gecertificeerde beveiligers in moet huren en een EHBO-post moet inrichten. En dat werd hem te duur, zo liet hij gisteren weten aan Omroep Venlo. Al met al reden voor Boky - niet meer bereikbaar voor deze krant - het feest af te blazen.

Satudarah
Op 24 april besloot burgemeester Scholten van Venlo twee panden te sluiten aan de Bevrijdingsweg om te voorkomen dat er een Satudarah-clubhuis werd ingericht. Op 11 april vielen 100 politiemensen een derde pand aan dezelfde weg binnen en troffen er 7 kilo hennep aan.