Graffitimuseum wil vaste plek in Heerlen

Print
Graffitimuseum wil vaste plek in Heerlen

Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

De Megapool Hall of Fame wil een vaste plek in hartje Heerlen.

Vrijdagmiddag heropende het Graffitimuseum op een nieuwe, opnieuw tijdelijke plek.

Slopen
De straatkunstenaars werkten anderhalf jaar lang in het voormalige pand van elektrozaak Megapool. Daar moesten ze uit omdat het gebouw te onderkomen was. De nieuwe stek aan de Geleenstraat is van de gemeente, die het over een half jaar tot een jaar wil slopen. Wethouder Barry Braeken (PvdA/OPH) zegt dat de gemeente er alles aan doet om het graffitimuseum aan een nieuwe plek in of bij het centrum te helpen. Daarvoor zijn al verschillende opties bekeken, zegt Ronald Link van het museum.

Ontmoetingsplek
Een kleine honderd mensen woonden de opening bij. Het nieuwe onderkomen is in enkele weken opgeknapt en geschilderd. Een twintigtal straatkunstenaars maakten er werken. Het gebouw moet een ontmoetingsplek worden voor graffitimakers en hun publiek.   

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen