Rapport: Landgoed Leudal overtreedt regels

Print
Rapport: Landgoed Leudal overtreedt regels

Landgoed Leudal Afbeelding: Jeroen Kuit

Landgoed Leudal overtreedt de regels door een deel van het park waar dat niet mag, te gebruiken voor permanente bewoning, onder andere door arbeidsmigranten. Dat blijkt uit controles die in het voorjaar zijn uitgevoerd in opdracht van de gemeente Leudal.

Bureau MB-ALL Handhaving voerde in maart en april vier controles uit. Daaruit bleek dat in fase 3 van het park, een deel dat volgens het bestemmingsplan alleen recreatief mag worden gebruikt, permanent wordt gewoond in minstens twintig onderkomens.  

Boze mail
Buurtbewoner Frans Claessens heeft in een mail naar de burgemeester, twee wethouders en enkele gemeenteraadsleden zijn ongenoegen geuit over het feit dat dat  rapport al bijna twee maanden in een la ligt op het gemeentehuis. Hij verwacht dat de gemeente nu snel een einde maakt aan de illegale situatie. Ook gemeenteraadslid Thieu Wagemans (Ronduit Open) heeft het college van B&W een boze mail gestuurd. Hij vroeg meerdere keren naar eventuele controles, maar kreeg steeds –ook recent nog- als antwoord dat er nog geen rapport was. Ook hij verlangt dat de gemeente snel gaat handhaven.

Geen reactie
Wilbert Hikspoors, eigenaar van Landgoed Leudal, wil niet reageren omdat hij het rapport niet kent. “En dat is hoogst onfatsoenlijk”, vindt hij. Bij de gemeente was vrijdagmiddag niemand in staat inhoudelijk op de kwestie in te gaan.

Strijd
Landgoed Leudal en de gemeente zijn in een jarenlange juridische strijd gewikkeld over een nieuw bestemmingsplan dat in de maak is. Er is onder andere onenigheid over het aantal arbeidsmigranten dat op de camping mag verblijven. De gemeente wil dat inperken, maar de Raad van State heeft tot tweemaal toe geoordeeld dat dat onvoldoende onderbouw wordt. Zolang er geen nieuwe regels zijn, mag Landgoed Leudal arbeidsmigranten onderbrengen in fase 1 van het park.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen