Wout Poels wint spannende slotetappe Ronde van Polen

Print
Wout Poels wint spannende slotetappe Ronde van Polen

Afbeelding: EPA/Grzegorz Momot

Wout Poels heeft de laatste etappe van de Ronde van Polen gewonnen.

De renner van Team Sky kwam vrijdag als eerste over de streep in de loodzware koninginnenrit met start en aankomst in Bukowina Tatrzanska. Poels bleek het sterkst op de slotklim en liet Majka, Teuns, Yates en landgenoot Kelderman achter zich.

Poels op het podium
Belg Dylan Teuns begon de etappe met een kleine voorsprong en wist die ternauwernood te behouden. Rafal Majka werd in eigen land tweede op twee seconden, Wout Poels eindigt als derde op drie seconden.

Tweede
Voor Wout Poels komt met de overwinning een einde aan een prima Ronde van Polen. De coureur uit Blitterswijck werd donderdag al tweede in de voorlaatste rit. Opvallend genoeg juichte hij daarbij alsof hij net een overwinning had geboekt. De overwinning van vrijdag is de eerste zege van het seizoen.

Knieblessure
De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik in 2016 kampte dit voorjaar lang met een knieblessure waarop zijn Britse ploeg besloot de net herstelde meesterknecht van Chris Froome dit jaar niet mee te nemen naar de Ronde van Frankrijk. Poels had een groot aandeel in het veiligstellen van de Tourzege van Froome in 2015 en 2016. Hij is nu een van de speerpunten van Team Sky in de Ronde van Spanje die op 19 augustus van start gaat.